İSTANBUL İÇİ YÜRÜYÜŞ TURLARI

TARİHİ YARIMADA YÜRÜYÜŞ TURU
200 TL / KİŞİ BAŞI

ÖZET

İstanbul’un değil asırları, çağları aşan tarihine yolculuk etmek, tarihi yarımadanın sokaklarında kaybolmak ve kendinizi geçmişte bulmak için bu gezi olmazsa olmaz. Tarihi Hipodrom, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Kapalı Çarşı’yı gezdikten sonra İstanbul’un eşsiz tarihi ve kültürel birikime hakkında farkındalığınız ve hayranlığınız bam başka bir boyuta taşınacak.

İstanbul’a ilk defa geliyorsanız nasıl bir şehirde olduğunuzu anlamak ve onun büyüsünü hissetmek için bu gezi iyi bir başlangıç olacaktır. İstanbulluların dahi bu geziye yılda en az bir kere katılması gerekir. Çünkü zorluklarına katlandığımız biricik İstanbul’umuzun eşsizliğini tekrar hissetmek kendimizi İstanbul’da özel hissetmemizi ve İstanbul’a olan bağlılığımızı artırmamızı sağlayacaktır.

Süre: 4-5 saat.

Rehber Eşliğinde.

Buluşma: Sirkeci Garı

GEZİ PROGRAMI

  • Sirkeci Garından Gülhaneye, Arkeoloji Müzesinin yanından Topkapı Sarayına varıyoruz.
  • Topkapı sarayına giriş yaptıktan sonra Sarayı rehberimizin anlatımı ile birlikte ziyaret ediyoruz.
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları sarayı müze kartları ile gezebilirler. Müze kartı olmayan misafirlerimize kartlarını müze gişesinden sıra beklemeden almaları için rehberimiz yardımcı olacaktır. Sarayın harem bölümü normal tur programına dahil değildir. Haremi de ziyaret etmek istiyorsanız öncesinde Reviva Turizmi bilgilendiriniz.
  • Topkapı sarayındaki ziyaretimizi tamamladıktan sonra Sarayın Bab-ı Hümayun kapısından çıkış yapıp Sultanahmet Meydanına doğru yürüyoruz.
  • Meydanda önce Aya Sofya ziyaretimizi gerçekleştiriyor. 360 yılında ilk açılan Aya Sofya’dan günümüze 1660 yıldır bir ibadethane/müze olan bu mekanı rehberimiz eşliğinde geziyoruz.
  • Ayasofya ziyaretimizi tamamladıktan sonra Sultan Ahmet Meydanında yürüyüşümüze devam ediyoruz.
  • Ayasofya’dan yaklaşık 1000 yıl sonra yapılan Sultanahmet Camiini yine rehberimizin eşliğinde ziyaret ediyoruz.
  • Sultanahmet camiinin hemen yanında bulunan hipodrom/atmeydanı ve bu meydanda bulunan tarihi eserleri de gezdikten sonra bugün divan yolu diye anılan, Bizans zamanında Messe olarak bilinen yoldan Kapalı Çarşı’ya doğru yürüyoruz.
  • Kapalı çarşıda tamamen kendimizi şehrin ruhuna teslim edip tarihte yolculuk yaparken kendimizi kaybedebiliriz. Rehberimizin gözü üzerinizde olacak merak etmeyin, kaybolsanız da biz sizi buluruz.

Dahil Olanlar:

  • Profesyonel Turist Rehberi
  • Harita
  • Su

Hariç Olanlar:

X Müze Giriş Ücretleri

X Ulaşım

FENER - BALAT- AYVANSARAY YÜRÜYÜŞ TURU
200 TL / KİŞİ BAŞI

ÖZET

Fener, Balat ve Ayvansaray aynı eksende yan yana yer alan semtlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kültürel zenginliği bir arada bulamazsınız. Bu bölgede İstanbul’un çok kültürlü kimliğini en iyi şekilde gözlemleyebilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Bu semtlerde Osmanlı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarına kadar İstanbul’un Rum Ortodoks ve Musevi vatandaşları yoğun olarak yaşardı. Dolayısıyla o kültürlerin ve dönemlerin Türk-İslam kültürü ile uyum içinde oluşturdukları kültürel mirasın izlerini birlikte keşfedeceğimiz bir gezi sizi bekliyor. Çünkü bu mahalleler kültürler arası uyum ve barışın en güzel örneklerini hala barındırıyor. Birbirinden güzel tarihi mekanlar, evler, kiliseler, sinagoglar, camiler, okullar, sokak lezzetleri, kafeler ve lokantalar bir arada tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapmaya devam ediyor bu mahallelerde.

Süre: 6 Saat

Profesyonel Rehber: Türkçe & İngilizce

 

GEZİ PROGRAMI:

Kadir Has Üniversitesi önünde buluştuktan sonra turumuza bu noktadan başlıyoruz.

  • Kadir Has Üniversitesi eskiden Tütün fabrikası olan binası ve içinde yer alan Rezan Has Müzesi ile özel bir yapı.
  • Gül Camii (“Aziz Theodosia Kilisesi”) – Günümüzde Gül Camii olarak bilinen sözde “Aziz Theodosia Kilisesi”, Konstantinopolis’in Haliç duvarlarına yakın Dexiokratous semtinde bir Bizans kilisesiydi.
  • George Kilisesi (Aya Yorgi Kilisesi), İstanbul’da bulunan başlıca Doğu Ortodoks katedralidir. St. George Kilisesi, 1600’den beri Konstantinopolis Ekümenik Patrikhanesi’nin (dünyadaki Doğu Ortodoks Hıristiyanlarının ruhani lideri olan Rum Ortodoks Kilisesi’nin kıdemli patrikhanesi) merkezidir. Rum Ortodoks olmasanız bile burada bir mum yakabilir ve dilek tutabilirsiniz.
  • Bulgar Sveti Stefan Kilisesi, Bulgar Demir Kilisesi olarak da bilinir, Balat’ta bir Bulgar Ortodoks kilisesidir. Neo-Bizans tarzında prefabrike dökme demir elemanlardan yapılmış olmasıyla ünlüdür. Kilise, şehirdeki Bulgar azınlığa aittir.
  • Fener Rum Ortadoks Lisesi: İstanbul’un ayakta kalan en eski Rum okulu olan Özel Fener Rum Lisesi, Fener’de bulunuyor. Okul 1454 yılında kurulmuştur.
  • Moğolların Azize Meryemi – Kanlı Kilise İstanbul’da bulunan bir Doğu Ortodoks kilisesidir.
  • Kantemir Evi – Boğdan Prensi Dimitrie Cantemir’e ait İstanbul’da, bugünkü Ortaköy Camii’nin arazisinde bulunan bir saraydı. Dimitri Kantemir Klasik Türk müziğine yaptığı katkılarla ünlüdür.
  • Ahrida Sinagogu – Tarihi 1430’lara tarihlenen Romanotlar (Makedon Yahudileri) tarafından yaptırılmıştır. İstanbul Haliç’teki iki eski sinagogdan biri olan ibadethane, Sefarad Yahudilerinin Osmanlı İmparatorluğu’na gelişinin 500. yılı anısına 1992 yılında 500. Yıl Vakfı tarafından restore edilmiştir. Ahrida Sinagogu, kayık şeklindeki tevahı (Aşkenaz topluluklarında bimah olarak bilinen okuma platformu) ile tanınır. Ahrida Sinagogu aynı zamanda İstanbul’da Yahudi Sabetay hareketinin kurucusu Sabetay Sevi’nin dua ettiği tek sinagogtur.
  • Tur-ı Sina Manastırı (Ioannis Prodromos Kilisesi) – İstanbul’daki birçok Ortodoks kilisesi gibi Fener Patrikhanesi’ne değil Sina Başkonsolosluğu’na bağlı olup, Sina Dağı’ndaki Aziz Katerlina Manastırı’nın Metokhion’udur. Sina Çölü’ndeki Mısır seferinde Yavuz Sultan Selim Han’a yardım eden kilise rahibinin isteği üzerine yapılmıştır. Ayrıca kapı üzerindeki el tasviri Hz. Muhammed’in elini temsil ettiğine dair rivayetler bulunmaktadır.
  • Surp Hıreşdagabet Ermeni Kilisesi – İstanbul’un fethinden sonra 1628, 1631 veya 1636 yıllarından birinde Ermenilere devredilen Rum kilisesidir.
  • Blakerniya Aziz Meryem Kilisesi ve Ayazması – Blakerniya Konstantinopolis’in kuzeybatısında yer alan bu semtin Bizans Dönemindeki adıydı. Burası Doğu Hristiyanlığının kutsal su yeridir ve burada birçok önemli kilise inşa edilmiştir. Özellikle en bilineni Meryem Ana Kilisesi’dir (Panagia Blacherniotissa), bu kilise İmparatoriçe Pulcheria tarafından yaklaşık 450 yılında inşa edilmiş, İmparator I. Leo tarafından genişletilmiş ve 6. yüzyılda I. Justinian tarafından yenilenmiştir.
  • Bugün bu bölge Ayvansaray olarak biliniyor. Meryem Ana ile özdeşleştirilen ayazma hala ziyaret edilmektedir. Ayazma sözcüğü “kutsal su” anlamına gelen Yunanca hagiasma kelimesinden türetilmiştir.
  • Tarihi ve kültürel mekanlar ve yapılar dışında bölgede yer alan Agora Meyhanesi, Forno, Balat Sahil Restaurant, Balat İşkembecisi, bu bölgede Akdeniz mutfağının en özel menülerini tadabileceğiz yerlerden bazılarıdır.

Dahil Olanlar:

  • Giriş Ücretleri.
  • Profesyonel Turist Rehberi: Türkçe & İngilizce

Buluşma Noktası

Kadir Has Üniversitesi

ALIŞVERİŞ TURU
200 TL / KİŞİ BAŞI

ÖZET

Asırlar boyunca dünyanın en önemli çekim merkezlerinden biri olan ve her yıl kendi nüfusu kadar ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul’da alışveriş yapmak için inanılmaz seçenekler var.

Kapalı çarşı halı, kuyum, antika, çanta, ayakkabı, mefruşat, hediyelik eşya, lokum gibi sayısız seçeneği size sunar.

Turistik bölgelerden biraz uzaklaşalım, yerel halkın alış veriş için tercih ettiği yerlerde alış veriş yapalım derseniz Mahmutpaşa, Tahtakale ve Mısır Çarşısı Kapalı çarşının çok yakınında.

İstanbullun alış veriş için vazgeçilmez seçeneklerinden biri de semt pazarları; Fatih’te Beşiktaş’ta Bakırköy’de ve Kadıköy’de kurulan semt pazarları öncelikli olarak ziyaret edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

İstanbul aynı zamanda çok büyük, ünlü markaların mağazalarını barındıran pek çok AVM’ye de sahip. Kendi ülkenizdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında çok avantajlı fiyatlar yakalamanız mümkün.

 

Duration: 4 Hours

Live Guide: English

Pick-up Services: Pick up is available from centrally located hotels.

 

GEZİ PROGRAMI

– Alışverişin kalbi Kapalıçarşı’da tarihi bir yolculukla turumuza başlayalım,

– İstanbul’da yaşayan halkın daha uygun fiyatlarla alışveriş yaptığı Mahmutpaşa, Mısır Çarşısı, Eminönü ve Tahtakale sokaklarında yürüyüşümüze devam edelim,

– Semt pazarlarımızı gezmek istediğiniz güne göre planlayalım. Bu semt pazarları haftanın belirli günlerinde açık olduğu için tur programınıza en uygun sem pazarlarını birlikte seçelim,

– Alışveriş listenize ve ihtiyaçlarınıza göre alışveriş merkezlerini de tur programımıza ekleyebiliriz.

Photos

Dahil Olanlar

  • Profesyonel Turist Rehberi
  • Transfer hizmeti talep edilirse.
  • Su ve çay ikramı

GASTRONOMİ TURU
200 TL / KİŞİ BAŞI

ÖZET

Gastronomi turizmi, gezginlerin seyahatleri süresince gıda ürünleri ve yemeklerle deneyimlerini hedef alan turizm faaliyetidir. Gastronomi Turizmi, otantik, geleneksel ve/veya yenilikçi mutfak deneyimlerinin yanı sıra yerel üreticileri ziyaret etmek, yemek festivallerine ve yemek kurslarına katılmak gibi diğer ilgili faaliyetleri de içerebilir.

“İstanbul Mutfağı”; Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı ve yüzyıllardır şehirde yaşamış toplulukların mutfaklarının birleşimidir. Gastronomik zenginliklerin yer aldığı İstanbul Mutfağı’nda “kebaplar, zeytinyağlı lezzetler, mezeler, balık yemekleri, kuruyemiş ve kuruyemişlerle pişirilen Osmanlı Mutfağı yemekleri, Türk Çayı ve Türk Kahvesini içeren zengin bir kahvaltı kültürü” Türk Mutfağının önce çıkan bileşenleridir.

Gezi Programı

  • Sabah erkenden buluşup önce Türk kahvaltısı yapıyoruz. Kahve içmeden önce yediğiniz yemek anlamına gelen kahve-altı kahve içmeden önceki yemek öğünü anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Türkiye’de kahvaltıda tadacağınız seçenekler sayısız, gelin en iyilerini ve en geleneksellerini birlikte deneyelim.
  • Kahvaltıdan sonra yürümek sindirimimize yardımcı olacaktır.
  • İstanbul sokaklarında dolaşırken döner, kokoreç, midye dolma, boza, nohutlu pilav, kestane, simit gibi sokak lezzetlerini tatmasak olmaz.
  • Öğle yemeğimizi Rum, Ermeni, Suriye, Özbek gibi İstanbul’un zengin etnik mutfağı restoranlarından birinde ya da hepsinde ayrı ayrı yiyebiliriz.
  • Yemekten sonra akşam yemeğine hazırlanmak için biraz daha yürümemiz gerekecek.
  • Akşam yemeği için İstanbul’un dünya standartlarındaki kaliteli restoranlarından birini seçebiliriz. Ya da klasik bir Türk Meyhanesinde fasıl müziği eşliğinde “rakı balık” yapmayı düşünebiliriz.

Süre: 10 Hours

Dahil Olanlar:

  • Giriş Ücretleri.
  • Profesyonel Rehber

DİNİ VE MANEVİ MEKANLAR TURU
200 TL / KİŞİ BAŞI

ÖZET

Üç imparatorluğa başkentlik yapan Istanbul aynı zamanda üç büyük dinin bir arada barış ve huzur içinde yaşandığı bir dünya başkentidir. Müslimanlar, Hiristiyanlar ve Museviler bu şehirde belkide dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar özgürce dinlerini yaşayabilmektedirler. Bu şehrin sahip olduğu en büyük zenginlik ve mistizim belkide budur.

GEZİ PROGRAMI

Turumuza üç büyük dinin bir arada nasıl barış içinde yaşanabileceğini göstermesi açısından büyük öneme sahip Kuzguncuk’tan başlıyoruz. Kuzguncuk’ta aynı sokak üzerinde sıralanan cami, kilise ve sinagog görenlerin ilgisini çekiyor. 3 inancın bir arada yaşandığı Kuzguncuk, hoşgörü kültürüyle ön plana çıkıyor. Cami ile kilisenin neredeyse aynı bahçede olduğu hoşgörü semti sokak lezetleri açısından da harika alternatifler sunuyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi, İstanbul’da ziyaret edilmesi gereken manevi mekanlar arasında çok önemli bir yere sahip. Aziz Mahmud Hüdayi, İstanbul’da birçok Osmanlı padişahının saygısını kazanmış ve halkın gönlünde taht kurmuştur. Bu nedenle mezarı birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar gelen en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya-i Kebir Camii; Mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği ile sanat dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Bu muhteşem eser, Doğu Roma İmparatorluğu’nun İstanbul’da yaptırdığı en büyük kilisedir ve aynı yerde üç kez yapılmıştır. Bugünkü Ayasofya-i Kebir Camii, dönemin iki önemli mimarı İmparator Justinianos, Tralles’ten (Aydın) Anthemios ve Miletos’tan (Balat) İsidoros tarafından yaptırılmıştır. 916 yıl kilise olarak ibadete açık olan yapı, Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesiyle camiye çevrilmiştir.

Sultan Ahmet Camii, Mimar Sinan’ın yetiştirdiği öğrencilerden Sedefkar Mehmet Ağa tarafından 17. yüzyılda Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Caminin duvarlarında yoğun mavi renkli İznik çinileri bulunduğundan, cami Mavi Cami ( Blue Mosque) olarak da adlandırılmaktadır.

Caminin mimarisi, pencere süslemeleri ve duvarlarındaki 21 bin 43 göz alıcı İznik çinisi ziyaretçilere görsel bir şölen sunmaktadır.

Pantokrator Manastırı’nın Bizans dönemine ait kiliselerindendir. Yapı Haliç’e bakan bir tepede teraslarla düzenlenmiş geniş bir arazi üzerine kurulmuştur. Bizans döneminde camiyi oluşturan bitişik üç kilisenin isimleri Îsâ Mesih (Christos Pantokrator), Evrenin Hükümdarı, Başmelek Mikail (Arangelos Mikhail) ve Merhametli Meryem Ana’dır (Theotokos Elaiusa).

İstanbul’un ‘Fener’ semtinde yer alması nedeniyle ‘Fener Patrikhanesi’ olarak da bilinen ‘Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’, Ortodoks Hristiyanlar için çok önemli ve özel bir yere sahiptir. 

Rivayete göre İstanbul’da yaşayan Bulgarlar 19. yüzyılda Rum Patrikhanesi’nden ayrılmak ve kendilerine bağımsız bir kilise yaptırmak istemişler. Dileklerini dönemin Osmanlı padişahına sunarlar. Ancak Sultan Abdülaziz, Bulgarların Fener Patrikhanesi’nden bağımsız bir kilise inşa etmelerini istemiyor ve Bulgarların taleplerini doğrudan reddetmemek için “Kilise inşaatının üç ay içinde tamamlanması şartıyla izin vereceğim” diyor. Hikayenin devamını ziyaretimiz esnasında rehberimizden dinleyelim.

Sinagoga de Ahrida, 15. yüzyılın başında inşa edilmiş ve kurucularının İstanbul’a göç ettiği Kuzey Makedonya’daki Ohri şehri adını taşıyor. Bugün hala İstanbul’un en büyük sinagogudur. Romanotlar tarafından kurulan bu sinagog, Romanotların Sefaradlar altında asimile olmasıyla zamanla Sefarad sinagogu haline geldi.

Sinagoga de Ahrida, 15. yüzyılın başında inşa edilmiş ve kurucularının İstanbul’a göç ettiği Kuzey Makedonya’daki Ohri şehri adını taşıyor. Bugün hala İstanbul’un en büyük sinagogudur. Romanotlar tarafından kurulan bu sinagog, Romanotların Sefaradlar altında asimile olmasıyla zamanla Sefarad sinagogu haline geldi.

Eyüp Sultan Camii sırtlarında bulunan Pierre Loti Tepesinde harika bir İstanbul Manzarası sizi bekliyor. Burada Fransız yazar Pierre Loti’nin saatlerce oturup hülyalı gözlerle Haliç’i izlediği ve şimdi onun adını taşıyan Pierre Loti Kahvesi sizi karşılıyor.

Süre: 9 Saat

 

Dahil Olanlar:

  • Giriş Ücretleri
  • Profesyonel Turist Rehberi
Scroll to Top

BİLGİ FORMU

SORULARINIZI BİZE SORUN!

Open chat
? Need help?
Hello ?
Can we help you?