ÖZET
İstanbul’un muhteşem güzelliğinin en önemli parçası olan Boğaziçi’nde yapacağınız tekne turu ile İstanbul’a bir kere daha aşık olacak ve onun gerçek güzelliğinin farkına varacaksınız. Muhteşem bir tabloya biraz geri çekilip bakar gibi şehrin iki yakasının güzelliğini boğazın mavi sularında ilerlerken doyasıya seyredeceksiniz. Asya ve Avrupa kıtalarını ayıran boğazda yapacağınız tekne turunun bir benzerini dünyanın başka bir yerinde yapmanız mümkün değil. Tur esnasında Türk mutfağının lezzetlerini tadabilir, güneşlenebilir, müzik dinleyebilirsiniz.
Süre: 4 Saat
GEZİ PROGRAMI
Tura Dahil Olanlar:
ÖZET
Müzik Yolu gezisinde İstanbul’da asırların birikimi ile oluşan müzik kültürünü şehrin ve mekanların büyülü atmosferinde birlikte gözlemleyebiliriz. İstanbul doğunun ve batının müzik kültürlerinin hem ayrı ayrı hem de bir sentez halinde barındıran eşsiz bir şehir. Şehrin bu büyülü atmosferinde seslerin ve bu müzikal birikimin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu anlamak İstanbul’a olan sevginizi başka bir seviyeye ulaştıracak.
GEZİ PROGRAMI
KATILIM KOŞULLARI
Günlük gezi fiyatlarına; Reviva Turizm rehberlik hizmetleri, müze girişleri, dinsel yapılara, bazı kurum ve kişilere yapılan bağışlar, KDV, aksi belirtilmedikçe ulaşım ve öğle yemeği dahildir. Her gezi güzergâhındaki şartlara göre dahil olan veya olmayan hizmetler için, rezervasyon sırasında ayrıca bilgi alınız.
Gezilerimiz sırasında tüm gezginlerimizin koruyucu maske takması zorunludur.
Sosyal mesafeyi korumak adına tüm gezilerimizde rehberimizin anlatımlarını rahatlıkla dinleyebileceği cihazlar, misafirler için temin edilecektir. Hijyen kuralları gereği ve plastik sarfiyatını azaltmak amacıyla bu cihazlar için gerekli olan kulaklıkları misafirlerimizin temin etmesi rica edilecek olup yedek kulaklıklarımız da ayrıca bulunacaktır.
Rezervasyonların kesinleşebilmesi için katılımcıların TC Kimlik numaralarını veya şirket fatura bilgilerini satış temsilcisine bildirmeleri ve gezi bedelinin tamamını ödemiş olmaları gerekmektedir. Rezervasyonu tamamlanan katılımcılar Gezi Satış ve Uygulama Koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
Adım Adım İstanbul geziler için, geziden üç gün öncesine kadar olan iptallerde bakiye iadesi yahut başka geziye aktarımı mümkündür, iki gün kala olan iptallerde ödemenin %60’ı kesilir ve kalan %40 iade edilir veya başka bir geziye aktarılabilir. Bir gün öncesinde mesai bitiminden (18.30) sonra gelen iptallerde iade yahut bir başka geziye aktarım söz konusu olmaz. Geziyi iptal etme durumunda katılımcıların reviva@reviva.com.tr adresine e-posta olarak ya da 05421014453 numaralı telefona detayları kısa mesaj ile bildirmeleri gerekmektedir.
Günlük gezilerimiz, Covid-19 sürecinin devam etmesi nedeniyle en az 8 en fazla 15 kişi ile gerçekleştirilmek üzere planlanmıştır. Yeterli katılım sağlanamadığı durumda Reviva Turizm gezi tarihini erteleme ya da iptal etme hakkına sahiptir. İptal bildirimleri en geç iki gün önce 18.30’a kadar yazılı olarak yapılmaktadır.
Reviva Turizm doğal, sosyal, kültürel, yol ve hava koşullarından dolayı gezi güzergâhını değiştirebilir ve/veya gezide değişiklik yapabilir.
Gezi fiyatına dahil olan ancak gezginlerimizin kendi tercihleri doğrultusunda kullanılmayan ulaşım, yemek, müze giriş bedelleri iade edilemez.
Gezimiz yoğun bir anlatım ve yürüyüş içerir, bu sebeple 10 yaş altı çocukların katılımı uygun bulunmamakta ve geziye kabul edilmemektedir. 10 yaş ve üzeri çocuklara çocuk indirimi uygulanmamaktadır. Ancak, istisnai olarak resmi makamlarca belirlenmiş olan ücretlendirme sistemine göre 18 yaş altı TC vatandaşı katılımcılardan müze giriş bedelleri düşülmektedir.
Lütfen, rezervasyon yaptırıp kesin konfirme almadan bankaya para yatırmayınız. Konfirme alınmadan yapılan ödemelerin iade işlemlerinde oluşabilecek banka/kredi kart masrafları gezginlere aittir. Online ödemeniz olduysa da akabinde satış sorumlusu ile iletişime geçiniz.
Rezervasyon talebinizin Reviva Turizm tarafından kabulünden itibaren ödemelerin aynı gün içerisinde yapılması gereklidir. Opsiyon talebiniz olması halinde satış sorumlusu ile görüşme gerçekleştiriniz.
Belirlenen son ödeme tarihinde ödemesi yapılmayan rezervasyonlar bir kez daha hatırlatma yapılmaksızın, herhangi bir özel ayrım yapılmadan iptal edilecektir.
Bankaya para yatırırken isminizi, gezi adını ve tarihini yazdırmayı lütfen unutmayınız.
İçinde cami, türbe bulunan gezilerimizde kadın gezginlerin başörtüsü veya şal bulundurmasını rica ediyoruz.
Diğer dinsel yapıların ziyaretlerinde de tüm gezginlerimizin uygun kıyafet ile katılımını rica ediyoruz.
Özellikle cami ziyaretlerinde ayakkabılar çıkartılacaktır. İsteyen gezginler yanlarına galoş alabilirler. Ancak bazı dinsel yapılar her ne olursa olsun galoş kullanımına izin vermemektedir.
Araç kullanılan gezilerimizde gidiş yönüne göre sağdaki ilk iki koltuk Gezi Liderimize aittir. Buraya oturulmaması önemle rica olunur. Herhangi bir koltuk rezervasyonu söz konusu değildir, ilk gelen misafirler uygunluğa göre istedikleri yere oturabilirler. Devam eden Covid-19 süreci nedeniyle, araçlarımızda her sıraya bir gezginimiz oturacak şekilde planlama yapılacak olup, araç kapasitesinin yarısı kadar katılımcı alınacaktır. Gezi boyunca yer değişikliği olmadan aynı koltukları kullanmanızı rica ederiz. Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelecek yönergeler ve Reviva Turizm güvenli seyahat kuralları gereği hassasiyetinizi rica ediyoruz.
Günübirlik gezilerimizde araçlarda su bulunmamaktadır.
Gezinin başlangıcında ve bitişinde gezi programında belirtilen yerlerin dışında hiçbir yerde ulaşım aracına binilemez ve inilemez.
Grup ile gezi yapma elbette bazı sorumlulukları, özellikle karşılıklı saygı ve hoşgörüyü gerektiriyor. Sigara içme, fotoğraf çekme, koruyucu maskenizi çıkarmama, tutunduğunuz noktalar olması halinde hijyenik mendil yahut antiseptik jel kullanma, açık alanda öksürmeme vb. bu çerçeve içinde yaklaşmamız gerekli.
Karşılıklı saygı içinde fotoğraf çekenlere engel olunmamasını, fotoğraf çekenlerin de fotoğraf çekmeyenleri rahatsız etmemesini diliyoruz.
ÖZET
Prens Adaları, Marmara Denizi’nde İstanbul’un güneydoğusunda bulunan 9 adadan oluşan bir kümedir. Adalar turu, gezginler ve İstanbul’un metropol kalabalığından rahatlatıcı bir vapur yolculuğu ile kaçmayı sevenler için harika bir seçenek. Adalar’daki seyahat noktaları:
GEZİ PROGRAMI
1751 yılında Büyükada’da inşa edilen bu kiliseye ulaşmak için ciddi bir yokuşu tırmanmanız gerekiyor. Ortodoksların iki hac noktasından biri olan kilise, deniz seviyesinden 204 metre yüksekliktedir.
Yamaçlarda yürümekten çekinmezseniz Büyükada’nın muhteşem manzaralarından bir diğerini de Hızır İlyas Tepesi’nden seyredebiliriz. Burası Aya Yorgi’ye göre daha az kalabalık ve sakin bir konumdadır.
Hızır İlyas Tepesi’nde bulunan bir yangın kulesi olan Adakule’yi ziyaret edebiliriz. Kuleden bakınca Büyükada’nın ve Marmara Denizinin büyük bir kısmını seyredebilirsiniz. Kulede aynı zamanda kuş gözlemciliği yapabilir toplantı organizasyonları gerçekleştirebilirsiniz.
Manastır Tepesi üzerinde bulunan ve 1899 yılında otel olarak yapımı tamamlanan ve başta yetimhane olmak üzere birçok amaç için kullanılan yapı uzun yıllardır kullanılmamaktadır. Binanın en büyük özelliği, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap binası olmasıdır.
1844 yılında Heybeliada’da kurulan okul adanın kuzeybatısındaki Ümit Tepesi’nde yer almaktadır. 1971 yılında kapatılan ve bu alandaki ilk okullardan biri olan okulun yeniden açılıp açılmayacağına ilişkin tartışmalar halen devam etmektedir.
Adını burada bulunan eski yel değirmeninden alan tepeye Değirmen Burnu veya Aşıklar Tepesi de deniyor. Adanın dört tepesinden biri olan Değirmen Tepesi’nin manzarası görülmeye değer.
Bu kilisenin bulunduğu yerdeki ilk kilise, Burgazada’ya sürgüne gönderilen ünlü din adamı Methodius’un hapsedildiği hücrenin üzerine İmparator Teofilos’un (829-842) karısı İmparatoriçe Theodora tarafından yaptırılmıştır. 1899’da inşa edilen bugünkü kilisenin muazzam bir ahşap işçiliği var.
Sait Faik’in ölümünden sonra müzeye dönüştürülen Burgazadası’ndaki evini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. 1959 yılında kurulan müze, bu alanda da öncü rol oynamıştır.
Marmara Denizi’ni ayaklarınızın altına alan adanın tek tepesine tırmanarak sessiz ve sakin bir mola verebilirsiniz.
Süre: 9 Saat
ÖZET
Boğaz’ın en güzel yerinde bulunan Dolmabahçe Sarayı, muhteşem Avrupa barok mimarisi ve oryantal dokusu ile ziyaretçilerini büyülüyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’daki son imzalarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, İmparatorluğun son dönemlerini ve modern Türkiye’nin kuruluşunu muhteşem bir şekilde gözler önüne seriyor. Batı mimarisiyle şehre asalet katan Dolmabahçe Sarayı, hem son altı Osmanlı padişahına hem de Ulu Önder Atatürk’ün son anlarına ev sahipliği yaptığı için İstanbul’un görülmesi gereken tarihi mekanlarının başında geliyor.
Yıldız Sarayı Türk Osmanlı saray mimarisinin son örneği olarak Beşiktaş semtinin Yıldız tepesinde yer alır. Bu bölge Kanuni Sultan Süleyman döneminden (1520-1566) itibaren Hazine-i Hassa arazisi olarak padişahlar tarafından av sahası olarak kullanılmaya başlandı. Yıldız Sarayından önce I. Ahmet burada bir köşk yaptırmış. Daha sonra III. Selim validesi Mihrişah Sultan için Yıldız Kasrı’nı, babası için de bir çeşme yaptırmıştır. Genellikle yaz aylarında Yıldız Köşkü’nde oturan Sultan Abdülaziz ise Büyük Mabeyn Köşkü’nü inşa ettirmiş, daha sonra dış bahçeye Malta ve Çadır Köşklerini, asıl kısmına da Çit Kasrı’nı eklemiştir. II. Abdülhamit Dolmabahçe Sarayını yeterince güvenli bulmadığı için burada yaşamayı tercih etmiş ve asıl yapılaşmalar onun döneminde (1876-1909) yapılarak buraya Yıldız Saray-ı Hümayunu adı verilmiştir. Saray’da padişahın özel yaşamına ait mekanlarla birlikte, resmi görevlilere tahsis edilen binalar, tamirhane, marangozhane gibi atölyeleri ve tiyatro, müze, kitaplık gibi kültür ve sanat yapıları bulunmaktadır.
Beylerbeyi Sarayı ize Boğazın en güzel yerinde Üsküdar’ın yanı başında Beylerbeyi semtinde bulunmaktadır. Saray Avrupa barok tarzı mimarisi ve oryantal dokusu ile İstanbul’un en görkemli saraylarından birisi. Mimari ve iç mekan Osmanlı ve Batı’nın izlerini taşıyor. Sarayın güzel bahçeleri bulunuyor. Osmanlı döneminde padişahların yazlık konutu olarak kullanılan saray 1863-1865 yılları arasında inşa edilmiştir. Saray daha çok yabancı devlet başkanlarının ağırlanmasında kullanılmış. Ayrıca Sultan II. Abdülhamid de tahttan indirildikten sonra 1918 yılında ölümüne kadar bu sarayda tutulmuştur.
Çamlıca Camisi Türkiye’nin en büyük camisidir. 63.000 kişi kapasiteli camide müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve 3.500 araçlık yer altı otoparkı bulunuyor.
Çamlıca Camiinin mimarları Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu’dur. Büyük Çamlıca Camii, 72 metre yüksekliğindeki ana kubbesi ve 34 metre çapındaki kubbesiyle İstanbul plaka numarasıyla İstanbul’da yaşayan 72 millete dikkat çekiyor. Dört cami minaresinin uzunluğu 107,1 metredir; bu, Selçuklu ve Bizans İmparatorlukları tarafından yapılan Malazgirt Savaşı’na (1071) atıfta bulunan bir ölçümdür. Camide bulunan 6 minare, imanın şartlarını temsil etmektedir. Kubbenin iç yüzeyinde Haşr Suresi’nin son iki ayetine atıfta bulunularak 16 Türk devletine ithaf edilen Allah’ın 16 ismi yazılmıştır.
GEZİ PROGRAMI
Süre: 6 Saat
Profesyonel Rehber: Türkçe & İngilizce
Dahil Olanlar